Морски каяк в Гърция - о. Амулиани

 • Амулиани е малък китен остров, разположен в Халкидики (Гърция), в залива на Света Гора/Атон. Територията му е само 4.5 кв.км., кaто там постоянно живеят около 600 души.Тази програма е подходяща както за търсачи на силни усещания и уединение сред природата (нощувката на див къмпинг на пустинен плаж), както и за хората, които биха желали да се изкъпят с топъл душ след дългия ден под жарките слънчеви лъчи (може да се организира нощувка на платен къмпинг).
 • Дати на провеждане: 13-15.04.2018 г. и при сформиране на група от мин. 6 човека
 • Петък:
  тръгване от София в удобно време време след работа (около 19 часа) и пристигане на Халкидики (Гърция) късно вечерта за нощувка в близост до морския бряг.

  Събота:
  след закуска стигаме до морския бряг и се екипираме за предстоящия каякинг. След внимателно изслушване на инструктажа, тръгваме и за самия за о. Амулиани. Около 40 минутно гребане ни отвежда на един от красивите пясъчни плажове в югозападната част на острова, където ще можем да поплуваме или просто да се порадваме на ярките слънчеви лъчи. След като организираме къмпинга, имаме достатъчно време за да се насладим на залеза на слънцето и да отпочинем след гребането. Нощувка на палатки на морския бряг.

  Неделя:
  Каяк пътешествието около острова продължава, като ще преминем покрай няколко малки съседните острови. Ще спираме за да се насладим на прекрасните плажове, а преди да достигнем п-в Атон пред нас ще се открие невероятната гледка, която предлагат забележителностите му. С каяците ще стигнем до курортното селце Урануполи /от гр. "небесен град"/, което се намира на 1 км. от границата със Света гора. Имате възможност за кратка разходка из градчето за сувенири, товарим каяците на колите и отпътуваме от Гърция за България.

 • Цена – 195 лв. Минимален брой участници – 6

  Цената включва:

  -транспорт до Гърция и обратно

  - пълна каяк екипировка (каяк, шприцка, гребло, спасителна жилетка, яке)

  - квалифициран каяк инструктор

  - инструктаж за каякинга в Гърция

  - снимки по време на каякинга

  - нощувки на диво – осигуряваме къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте)

  Доплащане за нощувка в къмпинг - около 25 лв. в зависимост от сезона

  За записване: 0878 59 73 15