Целодневен рафтинг в Искърското дефиле

 • Единственият начин да видите цялата красота на Искърския пролом е като се спуснете по р.Искър с рафт или каяк. Начална точка на нашето пътешествие е с. Гара Бов и завършва до с. Лютиброд. По време на спускането ще преминем през бързеи с различна степен на трудност; ще релаксираме в новообразувалите се от ВЕЦ-овете езера; ще се полюбуваме на Лакатнишките скали; ще се възхитим на извисяващите се каменни стени от млечно-бели варовици; ще преминем покрай Черепишкия манастир; и така, наслаждавайки се на природата, ще пристигнем до крайната точка на нашето приключение - природния феномен „Ритлите”. Тук ни чака транспорт, за да ни върне при автомобилите. По време на спускането е предвидено време за обяд и посещение на Черепишкия манастир

 • Сборен пункт: Рафтинг базата при с. Лакатник срещу езерото до р-т "Пещерата" - на 60 км. от София с автомобил по пътя София-Нови Искър-Своге-Мездра или с пътнически влак до гара Лакатник. GPS координати:43.088337, 23.385043.

  Дати на спускане: 6 април 2018 г. и 5 май 2018

  Продължителност: около 6-7 часа в замисимост от уменията на участниците и пълноводието на реката

 • Цена: 95 лв. на участник.

  Провежда се при мин. 5 участника

  Цената включва: Екипировка – неопрен, неопренови обувки, непромокаемо яке, каска и спаситепна жилетка. Инструктор, транспорт по рафтинг трасето, застраховка на местата в рафта. !Екипировката се дезинфекцира след всяко спускане!

  Носете си: Бански, хавлия, крем против слънце и добро настроение:)

  Цената НЕ включва: храна и разходи от личен характер

  Необходимо е предварително записване на тел.: 0878 59 73 15