Рафтинг по река Осуми, Албания

 • Екстремно приключение в... Албания... една малко позната балканска държава.

  И макар държавата да е осеяна с бункери /остатък от времето на Енвер Ходжа/, тя очарова със своята величествена и девствена природа
 • Провежда се само при група от минимум 6 участници

 • 1 ден – тръгване от София привечер. Маршрутът ни, който е около 500км минава покрай Охридското езеро и от там влизаме в Албания. След като пристигнем в градчето до реката късно през нощта се настаняваме в хотел.

 • 2 ден – след като се наспим, в 11 часа се отправяме към началото на каньона Осуми, който е с дължина 15 км. Това е най-красивият каньон на Балканите, който на места се стеснява до широчината на лодка. Над реката се извисяват скали с височина 40-50 метра. Рафтинг спускането ни приключва в центъра недалеч от хотела, след което се отдаваме на атмосферата на това градче.
 • 3 ден – стягаме си багажа и се отправяме към град Берат. "Градът на хилядите прозорци", както го наричат, е част от световното наследство на Юнеско. В олтара на църквата „Успение Богородично” се пазят мощите на двама от учениците на Кирил и Методий – Горазд и Ангеларий. След като разгледаме забележителностите се отправяме към Охридското езеро, където ще спрем за рибен обяд на брега на езерото. Привечер пристигаме в София.

 • Цена: 550 лв. на участник

  Цената включва:

  > Екипировка за рафтинг: неопренов костюм, непромокаемо яке, неопренови боти, каска и спасителна жилетка

  > 2 нощувки в хотел

  > инструктор

  > транспорт София - Осуми - София

  Цената НЕ включва храна

  За записване тел.: 0878 59 73 15