Рафтинг по река Тара-Дрина - 3 дни

 • Рафтинг Тара-Дрина

  Тара е река  в Черна гора и Босна и Херцеговина. Заедно с р. Пива образуват р. Дрина. Реката е издълбала втория по големина каньон в света, след Гранд каньон САЩ, наречен на нея - Тара. Той е дълъг 82 км. и дълбок 1300 м. Заради прозрачно сините си води реката е известна още като” Сълзата на Европа”. Част е от националния парк "Дурмитор", включен в световното културно и природно наследство на Юнеско. Реката предлага едно 70 километрово рафтинг трасе, минаващо през сърцето на каньона и едно 17 километрово рафтинг трасе, съставено от продължителни и буйни бързеи, красиви водопади, величествени скали .

 • Къмпинг с бунгала на Тара

  Дати: 8 юни 2018 г. при минимум 6 човека Възможни са и други дати при сформирана група от мин. 6 човека. Необходим е предишен опит в рафтинг спусканията.

  1 ден: тръгване сутринта от София,посещение на извитата като осмица теснолинейка в селцето Мокра гора и Дървен град на Емир Костурица, уникално с имената на улиците си. Продължаваме към къмпинг с бунгала.

  2 ден: Закуска, екипиране и трансфер до старта на спускането по река Тара. До старта се достига с високо планински проходими автомобили, тъй като пътят се извива по билото на каньона. По време на рафтинга ще се насладите на прекрасни гледки и бързеи. Преминава под пръските навеликолепен водопад. Цветът на реката е морско син, а чистотата й дава възможност да се види дъното на реката, дори и в по-дълбоките участъци. Обяд. Свободно време за почивка. Вечеря, нощувка в къмпинг на бунгала.

 • Каньонът на Тара

  3 ден: Закуска и още едно спускане по екстремната част на река Тара, за да се заредим с допълнителна доза адреналин, след което си стягаме багажа и отпътуваме към София. Пристигане в София късно вечерта.

  Цена: 360 лв. на участник.
  Провежда се при минимум 6 участника

  Цената включва:
  > екипировка за рафтинг: неопренов костюм, непромокаемо яке, неопренови боти, каска и спасителна жилетка
  > рафтинг спускане - 82 км
  > инструктор
  > такса за спускане по реката
  > входна такса за Национален парк Дурмитор
  > входна такса за Дървения град
  > 2 нощувки на бунгала в къмпинг
  > 1 закуска, 1 обяд, 1 вечеря
  > транспорт София-Тара-София

  Носете си: бански, кърпа, по-дебели дрехи за вечерите, храна за из път.

 • Информация и записване на тел.: 0878597315

  За потвърждение на резервацията, трябва да заплатите 200 лв. капаро на човек в офиса в София или по банкова сметка:

  BG27PIRB91701605538862

  BIC PIRBBGSF

  Банка ПИРЕУС

  Титуляр: Дефилето ЕООД

  Основание: Капаро за Рафтинг по р. Тара за ... (посочете бр. участници)